“Neem je ook een paraplu mee, dan blijft het droog”. Dat zei mijn moeder altijd als we bij dreigende luchten toch een eindje wilden gaan wandelen. Een tegeltjeswijsheid van vroeger, zo van “als je je ergens goed op voorbereid, dan gebeurt het juist niet”. Twee jaar lang hebben we op de eerste zaterdag van juni gespeeld op het Scheffersplein onder zeer warme condities. Daar is ons uniform   met de witte jasjes niet geschikt voor. Toen we ook bij Voorstraat Noord en bij de Bieshof  met hoge temperaturen moesten spelen, kwam het plan op tafel om speciale kledij aan te schaffen om te dragen bij zonnige omstandigheden. Dat voorstel is gedaan tijdens de laatste ALV en goedgekeurd. Zo hebben we de rode polo aangeschaft. We hebben ons goed voorbereid. En wat gebeurt? De eerste zaterdag van juni konden we gewoon ons witte jasje aantrekken. De week voorafgaande ging het in de weersberichten alle kanten op. Het zou warm worden met zeker 23 graden, maar wel droog. Later zakte de tempratuur per dag en nam de kans op neerslag alleen maar toe. Uiteindelijk werd een temperatuur verwacht van zo’n achttien graden, met kleine kans op een bui. In de nacht naar 1 juni heeft het behoorlijk geregend, tot een uur of zes. Daarna werd het droog en is er in Dordt geen druppel meer gevallen. En de tempratuur was heel aanvaardbaar. Gelukkig wel, want daardoor zaten er toch nog aardig wat mensen op de terrassen.

Dit was het eerste optreden onder leiding van onze nieuwe dirigent Daan Roosenbrand. De repetitie op de donderdag daarvoor verliep niet helemaal naar wens. Maar gelukkig was de uitvoering deze zaterdagmiddag een heel stuk beter. Met gelukkig een vrijwel complete band hebben we in ruim een half uur ons repertoire laten horen. Waarbij moet worden vermeld dat Maarten Elzinga altsax 1 opving en dat prima deed, met ook prima solo’s uit de losse pols. De nog redelijk nieuwe nummer – Libertango en Estate – kwamen beter uit de verf dan tijdens de repetitie. Alleen Unchain my Heart kende nog wel wat probleempjes. Maar Gerard zong zich daar keihard doorheen, dus zullen de toehoorders daar weinig van hebben meegekregen. Hij en Jim waren behoorlijk op dreef en maakten er op het podium een feestje van. In de vertolking van de Blues Brothers, maar ook bij de andere zangnummers waren zij zeer overtuigend. Zo van het podium af kijkend naar de mensen op de terrasjes werd onze muziek goed ontvangen en dat leverde na afloop een welverdiend applaus op.

Een half uur is dan snel voorbij, waardoor we twee nummers niet hebben kunnen laten horen, maar wat we wel hebben laten horen, was het aanhoren meer dan waard.