De datum 1 juni was dit jaar niet alleen gereserveerd voor Cultuur op de Hoek. In de wijk Dubbeldam was er op het kerkplein bij De Wijnstok een grote rommelmarkt bezig onder de benaming Rommeldam. Mijn vrouw was die dag druk met het aan de man brengen van lampen, waterkokers, wekkerradio’s en andere kleine elektrische apparatuur. Die avond was JD’s Big Band gevraagd om te spelen op de feestavond voor de Jubalfamillie in het JMC. ’s Middags hadden we in het centrum van Dordrecht gespeeld met een vrijwel complete band. Maar deze avond waren er nogal wat afwezigen, waarvan verschillende bepalende spelers. Er is zelfs overwogen maar niet op te treden. Uiteindelijk is er toch groen licht gekomen, want, zoals ook de vorige malen gebeurde, er is herrie genoeg en de aanwezigen praatten er toch gewoon doorheen.….

Met een beperkte ploeg stelden we ons op in de kantine en na het welkomstwoord door de voorzitter kon ons optreden beginnen. Wel, dat was niet echt een succes. Wat die middag eigenlijk best goed lukte, leverde die avond veel problemen op. Vooral bij de redelijk nieuwe nummers waar die avond mee werd begonnen. Libertango, Estate en Living for the City stonden als eerste nummers op de playlist. Maar als meerdere sterkhouders niet aanwezig zijn, is dat duidelijk te horen. Een weifelend geheel, waarbij de inzetten niet op tijd kwamen of zelfs helemaal niet, de solo’s er niet altijd goed uitkwamen en er heel veel gerommeld werd in die nummers. Ik moest een paar keer stoppen met spelen, omdat ik niet meer kon horen waar we in het nummer waren aangekomen. Kortom, er was heel veel onzekerheid te horen. Maar goed dat er door de aanwezigen flink overheen werd gesproken. Gelukkig begonnen we na die drie nummers aan een aantal meer vertrouwde nummers, die dan ook een stuk beter klonken. Maar onze drummer Gerard vatte het na afloop goed samen toen hij hierover zei: ”Het slechtste optreden sinds jaren”. Maar laten we het niet te negatief zien. Misschien hebben we hiermee een nieuwe markt aangeboord en kunnen we ons aanbieden om met  passende muziek te spelen bij de regionale rommelmarkten……….