De gedachte kwam op tijdens een repetitie, kort nadat we te horen hadden gekregen dat we niet welkom waren in Gouda. Gelukkig hadden we toen al wel de zekerheid dat we in de Bieshof konden optreden. Maar zoveel weken repeteren voor één optreden…. Alhoewel we meerdere jaren alleen in Gouda het kerstprogramma hebben laten horen.

Maar we zochten toch nog een mogelijkiheid om dit jaar meer te spelen. Toen kwam de gedachte op om aan te bieden dat we gratis wilden optreden in een verzorgingshuis. Het programma werd allereerst aangeboden aan Huys te Hoecke in Puttershoek, waar we in het verleden verschillende malen hebben opgetreden, maar daar zat het programma in kersttijd vol. Toen aangeboden aan het spectrum, de overkoepelende organisatie van verzorgingstehuizen in Dordrecht. Die sluisden het door naar de verschillende locaties en daarop reageerde de Prinsemarij, dat ze ons graag de gelegenheid zouden bieden. Ondertussen was ook al duidelijk geworden dat we net als vorig jaar bij het Jubal X-Mas Party in het JMC konden spelen, en heel laat kwam het verzoek binnen om te spelen bij de Santa Run. Zo had je één optreden, en zo had je er vier. Maar we hebben in ieder geval niet voor niets gerepeteerd.

Het restaurant van de Prinsemarij aan de Nassauweg was geheel in kerstsfeer. Zoals gebruikelijk in een verzorgingshuis was de temperatuur op pré energiecrisis niveau. We zouden al niet in kerstkledij spelen, maar hoewel we de witte jasjes bij ons hadden, is toch besloten om in zwart overhemd op te treden. De ruimte die we toegewezen hadden gekregen, was niet overdreven groot, zeg maar gerust klein, waardoor er wel wat geschoven moest worden voor iedereen een plekje had. De bewoners van de Prinsemarij kregen koffie en een sneetje kerststol, voorafgaande aan ons optreden. Zoals te verwachten was er een hoog rollator en kunstgebitten niveau. Maar het is wel de leeftijdsgroep die met de Big Band stijl bekend is vanuit hun verleden. De grote installatie was in het JMC achtergebleven en vóór het eerste nummer verzocht Jan om de helft zachter te spelen dan normaal. Dat gebeurde ook en wonderwel werd dit het hele optreden door volgehouden. Dit ging wel ten koste van de intensiteit, maar er werd niet geklaagd dat we te hard speelden. Jim voelt zich steeds beter thuis als zanger bij de Big Band met zijn sonore stemgeluid. Deze avond had hij nog een extra functie. Er was de organisatie een klein uur kerstmuziek beloofd, maar we hebben slechts voor drie kwartier muziek. Daarom kondigde Jim ieder nummer aan met een kleine uitleg en ook dat deed hij prima. Ook de band liet zich van de goede kant horen, het was wel duidelijk hoorbaar dat we al twee optredens achter de rug hadden. Ieder nummer leverde applaus op, en aan het eind nog een dankbaar applaus voor wat de band  had laten horen. Dan hebben we deze bewoners in ieder geval een leuke avond bezorgd, zoals ook de activiteitenbegeleidster na afloop zei. En daar doen we het voor.