Eén ding kun je dit winkelcentrum niet ontzeggen, zij weten in ieder geval wel te organiseren voor het winkelende publiek, zelfs een paar keer per jaar. Zo werd er ook een evenement georganiseerd op 16 december om de kerstsfeer in het winkelcentrum te krijgen.

Er was van alles aan gedaan om dit voor elkaar te krijgen, zoals: kraampjes met kerstkransen, glühwein en warme chocolademelk, drie zingende dames in Dickens kleding, een kerstman als éénmansorkest en Prins Willem van Oranje en JD’s  Jingle Bells Big Band om op muzikale wijze de sfeer in het centrum te brengen. Jammer was alleen dat het weer niet meewerkte. Er was een droge dag voorspeld, maar het werd een druilerige dag, wat ervoor zorgde dat de winkelende mensen niet lang bleven staan tijdens de optredens van beide orkesten.

Er stond een podium dat een stuk kleiner was dan het podium dat we in juni zagen staan, maar toen niet hebben gebruikt door de hoge temperaturen. Om 12.00 uur begon PWvO met spelen, niet alleen kerstmuziek ook andere nummers kwamen voorbij. Ondertussen werd naast het podium al het één en ander klaargezet voor ons eigen optreden.

Om kwart voor één kondigde de dirigent van PWvO het laatste nummer aan. Daarna werd in sneltreinvaart gewisseld, gingen de trompettisten op het podium met voor zich de trombones, en voor het podium namen de saxen plaats. In iets meer dan tien minuten was het voor elkaar, en kon JD’s Jingle Bells Big Band met hun programma starten. Ook deze middag stond de Big Band onder leiding van Barry Oosterwaal, omdat deze keer Herman niet kon meespelen. Daarom nam Jan met zijn sax plaats in de saxline. Omdat voorzitter Ruud deze middag ook niet  beschikbaar was, heeft Magchiel van Meeteren op het keyboard gespeeld en dat ging prima. Jim heeft net als de avond hiervoor de zangpartijen op prima wijze ingevuld.

Ook al werd er tijdens de Santarun zeker niet slecht gespeeld, deze middag was toch nog stukken beter, misschien toch door een betere kijk op de muziek bij daglicht. Van omstanders hoorde ik dat met name O, Holy Night heel erg mooi werd gespeeld en gezongen. Ik zag zelf de dirigent van PWvO  geïnteresseerd staan te luisteren en goed-keurend te knikken.

Natuurlijk was het leuker geweest als meer mensen bij dit optreden waren blijven luisteren, maar ja, die mensen komen naar een winkelcentrum niet voor de muziek, maar voor de boodschappen. Tijdens het eerste blok stonden er wel steeds een aantal te kijken en te luisteren. Bij het tweede blok was het ondertussen harder gaan waaien wat het alleen maar kouder maakte. Geen temperatuur om lang te blijven staan en dat deed men dan ook niet. Al met al heeft JD’s Jingle Bells Big Band zich van  de beste kant laten horen.