En hij was daar niet alleen. Tientallen look-a-likes renden door een deel van de Dordtse binnenstad, deelnemers aan de door de Rotaryclub voor het goede doel georganiseerde Santarun. En JD’s Jingle Bells Big Band was gevraagd om met swingende kerstmuziek de lopers en de kijkers aan de kant een goed gevoel te geven. En dat allemaal onder leiding van Barry Oosterwaal, met Jan Slager op altsax. De lopers kregen een extra impuls door onze muziek. Dan hoorde je muziek en lopers:  San- puf ta puf Claus puf is coming puf puf puf  to town puf puf puffah.

Dit jaar voor het eerst was er een lange route (circa 3 kilometer) en een kortere route (ongeveer 750 meter) en die kwamen samen bij de Engelenburger brug. En daar had JD’s Big Band een plekje toegewezen gekregen, op het terras aan de waterkant van het restaurant Finn’s. Over het weer konden we niet klagen: het was droog en met bijna tien graden niet koud voor de tijd van het jaar, maar het was er wel donker. Ondanks de lampjes op de lessenaar is dat toch veel lastiger spelen dan bij daglicht. Maar er werd best goed gespeeld, het resultaat van stevig repeteren in de weken hieraan voorafgaande. Zelfs het nummer dat als laatste is toegevoegd aan het kerstrepertoire: The Most Wonderful Time of the Year kreeg een prima vertolking. Een paar jonge vrouwelijke Santas begonnen te dansen op de muziek van All I Want for Christmas is You. Toen de Santas voorbij waren gerend en de toeschouwers waren vertrokken, was ons programma nog niet klaar. Zonder toehoorders hebben we plichtmatig die nummers afgewerkt. Tot Barry aan het eind van het laatste nummer afsloeg. Zo kwam er een einde aan het eerste van het kwartet kerstoptredens van dit jaar.