Het gebeurt niet vaak dat je als Big Band in één programma staat met Haringkoppen, maar op zaterdag 21 september gebeurde dat wel. Niet verwonderlijk had dat te maken met de locatie van het optreden, de Haringstad Vlaardingen. Avalance vierde het 90-jarig bestaan en, zoals de lady-speaker van die middag vertelde, is er bij ieder jubileum van De Vlaardingse Pijpers/Avalance altijd een bijdrage geleverd aan het feestprogramma door Jubal. Deze keer was het de Big Band van Jubal die op dit feestje zich mocht laten horen. Een programma samen met de muziekgezelschappen uit Vlaardingen op een mooi podium op het Veerplein. Dat feestje werd nog groter door de voor eind september prachtige weersomstandigheden. Net als een week eerder in Dordrecht was er stralende zonneschijn en een temperatuur van rond de 25 graden. Eerder te warm dan te koel. Zeker voor mensen die in de volle zon naar het optreden stonden te kijken. Die kregen in ieder geval wel waar voor hun geld. Onze Big Band had geleerd van het optreden een week eerder en speelde geconcentreerd het blok van 45 minuten af. De band was vrijwel compleet, waarbij opgemerkt moet worden dat Marloes afwezig was, maar op de altsax werd vervangen door Maarten, die dat prima deed. De solo’s kwamen er stevig uit, waarbij hij niet terugdeinsde om een variant op de geschreven solo los te laten. En laten we vooral aanstippen dat de zang veel deed in het hele programma. Voor het eerst zong Sophie bij onze Band en deed dat met verve. Een ander geluid dan de vorige zangeressen, aan de ene kant breekbaar met een mooie vibratie, aan de andere zijde hard genoeg om zelfs als de hele band los gaat in Feelin’ Good  nog boven de band uit te zingen. Daarbij vormt Sophie samen met de band ook voor een mooi plaatje en dat is ook wat waard. Natuurlijk hopen we Sophie nog vaak terug te zien voor onze band. Het was prettig toeven in Vlaardingen met een strak draaiboek en goede organisatie. Over tien jaar willen we zeker weer een bijdrage leveren aan het dan 100-jarig bestaan van Avalance. Aan hen de opdracht om de eeuw vol te maken.