Het was aangekondigd als een vrijdag met overvloedige regenval en in de avond opstekende harde wind. Gelukkig hebben de weersvoorspellers niet altijd gelijk. In de loop van de middag verdwenen de harde buien uit het westen, wat overbleef was wat gedruppel in de marge. Nee, helemaal droog was het niet onder de boom, maar het haalde het niveau van regen op geen enkel moment. En tijdens ons eerste blokje werd het zelfs volledig droog en kwam ook het gespetter niet meer terug. De wind was wel een aspect van betekenis. In de loop van de avond werd deze flink krachtig met op sommige momenten harde windstoten. Dat zorgde wel voor wat ongemak door omslaande bladmuziek of vallende attributen. Maar de houten standaards van de saxen bleven staan.

Na zovele jaren Kaarsjesavond in Gouda, weet je wel wat je te wachten staat. Na het programma rond de grote kerstboom voor het stadhuis, was het onze beurt onder de boom aan de achterzijde. Wat er wel anders was, zat ‘m in de zang. Zoals al eens eerder in Gouda gebeurde, hadden we niet alleen een zangeres, Sophie, maar ook een zanger, Jim Flach. Zij hebben er hun tijd ingestoken om goede afspraken te maken en zangpartijen te verdelen of op elkaar af te stemmen. Dat is zeker niet voor niets gebeurd, wat zo klonk de zang prima. De sonore stem van Jim en de heldere stem van Sophie matchten  prima. Hoogtepunt was ook dit jaar weer O Holy Night, dat werkelijk prachtig klonk. Wim van de Spek was als toehoorder aanwezig en gaf als commentaar dat het hele programma  best goed klonk. Ook vanuit betrouwbare bron in het publiek vernamen we dat, mensen die een paar jaar geleden ons hadden gehoord, gaven als commentaar dat het dit jaar weer veel beter klonk. Dat horen we graag! Misschien kwam dit ook wel door de led-handschoenen van Jan.

Na enige gewenning aan de bijzondere omstandigheden op het plein liep het eerste blok eigenlijk best goed. Na de glühwein in de pauze liep het tweede blok zelfs nog beter. Er was iets minder publiek dan voorgaande jaren, maar als geheel was de drukte op het plein minder dan we eerder hadden meegemaakt. Misschien dat toch veel mensen zich hebben laten afschrikken door de weersvoorspelling. Hoe dan ook, er stond toch een redelijke hoeveelheid publiek tijdens ons spelen. Zelfs na de pauze, toen het plein aardig leeg leek, was er toch spoedig weer een flinke hoeveelheid mensen die op ons spel afkwam. Er was opvallend veel applaus na de nummers. Opvallend was ook, dat bij de zangnummers de publieke belangstelling toenam, waarna een deel weer verdween als een instrumentaal nummer werd ingezet. Zang erbij doet dus erg veel. Toen Jan het laatste nummer afkondigde, kwam vanuit het publiek het verzoek voor een extra nummer. Met nog een keer All I Want For Christmas werd onze bijdrage aan de kaarsjesavond afgesloten. Hopelijk tot volgend jaar.