Het is alweer een jaar geleden dat Eefje overleed. Met haar tomeloze energie heeft zij ook mij, Hendrik  Groen, weer tot leven gebracht. Zij had altijd goede ideeën. Door haar is uit de bewoners een club ontstaan, Omanido, om leuke uitstapjes te maken. Ik heb de computer geërfd waarachter wij samen diverse uitstapjes hebben voorbereid. In dat lijstje stond ook: bezoek aan het Dickens Kerst Festival in Loosduinen.  Ik heb lang getwijfeld of we de uitstapjes zouden hervatten nu zij er niet meer is, maar uiteindelijk besloten weer wat te organiseren, Eefje zou het zo hebben gewild. En zo kwam het dat we op zaterdag 21 december  met het busje richting Loosduinen reden. Daar hebben we rond de molen rondgekeken in de wereld van Dickens met al die figuren gekleed als in die tijd.

Maar onverwacht was er een ander hoogtepunt die dag. Dat kwam zo, Leonie wilde nog snel een boodschapje doen en niet ver van de molen lag het winkelcentrum van Loosduinen. Toen we daarheen reden en liepen,  werden we begroet door swingende klanken van een Big Band. Nou, dat is echt de muziek uit onze jeugd, dus we gingen snel op dat geluid af. Een flink uit de kluiten gewassen Big Band strooide haar klanken over het plein uit. Op de foto zie je dat onze mobiele brigade al aandachtig zit te luisteren, de anderen stonden even verder op. Jingle Bell Rock en Let It Snow bracht ons al aardig in de kerstsfeer. Maar het werd nog beter toen achter de microfoon een zangeres en een zanger zich opstelden. Zij werden aangekondigd als Sophie en Jim. Nou, zingen kunnen die wel, een prima combinatie met de swingende muziek daarachter. White Christmas, Sleigh Ride, Santa Baby en Winter Wonderland spatten van het plein af. Maar het mooiste was toch de vertolking van O Holy Night. Jammer dat het zo koud was op het plein, waarschijnlijk ook de reden dat het niet zo druk was wat publiek betreft. Band en zangers hadden zeker meer publiek verdiend. We hebben één heel blokje beluisterd en toen de band pauze nam, was het voor ons tijd om het busje weer op te zoeken. De klanken bleven echter nog in ons hoofd hangen en zo kon het gebeuren dat we richting ons tehuis in Amsterdam Noord gezamenlijk White Christmas zaten te zingen. Het was een prima opmaat naar kerst. JD’s Jingle Bells Big Band uit Dordrecht, hartelijk dank.