Op 19 maart wordt de derde editie gehouden van Swingin’ Dordt. Na twee jaar vrijwel verlamd te zijn door het corona virus, waardoor bijna geen optredens mogelijk waren een ook grote delen van het jaar zelfs geen repetities konden worden gehouden, is JD’s Big Band nu één van de eersten die weer een muzikaal evenement organiseren om aan het Dordtse publiek te laten zien “we zijn er weer”. In het BeneVia muziek centrum vindt dit evenement plaats vanaf 20.00 uur. Medewerking aan deze avond verleent verder Het Dansorkest.

Het Dansorkest, olv Rob Stal, is in januari 2019 begonnen met repeteren in een Big Band bezetting, waarbij vooral wordt gericht op bekende swingende hits en dansbare, goed in het gehoor liggende muziek. Dansmuziek zoals de rumba, cha cha cha, tango, foxtrot, jive en latin hebben de voorkeur. In een gezellig ongedwongen entourage wordt eens per twee weken gerepeteerd en vanavond beleven zij hun premiere!

Als gastheer wil JD’s Big Band deze avond wederom laten horen, dat we swingende muziek blijven maken en onszelf blijven uitdagen met nieuwe nummers. Nummers als Feelin’  Good, Don’t Know Why (Norah Jones), maar ook instrumentale nummers als Yardbird Suite, California Dreamin’, Soul Bossa Nova en Vehicle zullen ten gehore worden gebracht, deels instrumentaal en deels als begeleiding van onze zangeres. Al met al een avond die het bezoeken meer dan waard zal zijn.

De toegangsprijs tot deze avond is laag gehouden zodat voor niemand een reden kan zijn om weg te blijven. Voor slechts € 5,= kun je nu een swingende muzikale avond bijwonen. dat wil je toch niet missen?