In Memoriam

                           Peter Bezemer

                     5-2-1956  –  22-03-2023

Hij had al meerdere malen als invaller meegespeeld met JD’s Big Band als onze vaste drummer, Gerard Stuurman, niet in de gelegenheid was om bij een optreden aanwezig te zijn. Het was dan ook logisch dat toen Gerard Stuurman eind 2018 aangaf dat hij het even niet zo leuk vond bij de band en daarom als lid stopte, dat Peter werd gevraagd om als drummer bij onze band te komen spelen. En dat wilde hij wel en heeft dat met veel enthousiasme een aantal jaren volgehouden. Peter was niet van de bladmuziek, hij speelde de ritmes op zijn gevoel. En daar waar een bepaald ritme nodig was, was hij snel in staat om dat bewuste ritme onder de knie te krijgen en voortaan op de gewenste plek te laten horen.

Dat het niet helemaal goed met hem ging, merkten we toen na de laatste Corona lockdown we halverwege de maand januari 2022 weer konden repeteren. Peter had moeite met spreken en wat hij zei kwam langzaam uit zijn mond. De gevolgen van Corona, zo werd gedacht. Maar later dat voorjaar bleek er toch meer aan de hand te zijn. Peter had te maken met ALS, een spierziekte met een onvoorspelbaar verloop. Het duurde dan ook niet lang dat Peter moest laten weten dat het een hele avond bespelen van het drumstel te zwaar werd en hij niet meer naar de repetities zou komen. Ondertussen was Gerard weer in beeld gekomen, het was nu zijn beurt om als vervanger van Peter achter het drumstel te gaan zitten. En hij vond het ook weer leuk om te doen, dus toen de vraag kwam of hij de plek van Peter wilde innemen, zei hij onmiddellijk ja.

Bij Peter ging het langzaam maar zeker achteruit, het spreken ging steeds moeilijker en op het laatst moest hij zijn toevlucht nemen tot een spraakcomputer. Maar ook lopen gaf steeds meer problemen. Toch is hij blijven werken, tot zelfs nog een week voor zijn voortijdige vertrek uit het leven. Het weekeinde daaropvolgend ging het zo slecht met hem dat hij op de Intensive Care van een Rotterdams ziekenhuis terecht kwam. En in de nacht van woensdag 22 maart heeft hij de strijd moeten opgeven en blies hij de laatste adem uit.

Ondanks dat hij relatief kort lid is geweest van onze Big Band heeft hij wel een belangrijk instrument bespeeld en is daardoor voor onze band wel belangrijk geweest. In hem verliezen we een trouw lid, een rustig en enthousiast persoon en we zullen met goede herinneringen aan hem terug denken. Moge de Heer, waarin Peter zijn vertrouwen stelde, troost geven aan zijn vrouw, verdere familie en aan allen die hem zullen missen.

 

 

24-03-2023, Rien Prins
Seppe, 13-06-2015